maanantai 25. maaliskuuta 2013

Loput Nizzan-ostokset

No niin, esittelenpä teille viimein loput parin viikon takaisen Nizzan-reissuni ostokset. Kosmetiikkahankinnat esittelinkin jo täällä. Niitähän olikin aika paljon, mutta lupaan, että loppuja on vähemmän. ^_^

Taustatietoa sen verran, että lähdin reissuun lauantaina ja olin Nizzassa sen verran myöhään illalla, etten kauppoihin olisi enää ehtinyt. Sunnuntaisin Nizzan kaupat pitävät aika tiukasti ovensa suljettuina. Poikkeuksena on ilmeisesti kesäkausi ja joulunalusaika. Lisäksi joitakin muitakin poikkeuksia näkyi olevan eli ainakin muutama pieni ruokakauppa oli auki ja samoin vanhassa kaupungissa osa putiikeista oli sunnuntainakin avoinna, mutta mitään yleistä linjaa en tunne eli en tiedä, saako kuka tahansa halutessaan pitää ovet avoinna, täytyykö sitä varten hakea erityislupaa jne.

Minun piti alun perin palata kotiin tiistaina, mutta sille päivällehän osui melkoinen lumimyräkkä Keski-Eurooppaan ja paluulentoni Frankfurtiin (ja jatkolentoni sieltä Helsinkiin) jouduttiin lopulta perumaan. Minun kannaltani asiat järjestyivät siinä mielessä hyvin, että sain uudet lennot seuraavan päivän illalle, joten pääsin sitten lopulta nauttimaan Nizzasta (ja vähän shoppailemaan...) vielä keskiviikkopäivän. Tätä en kuitenkaan tiennyt ennen kuin tiistaina, joten olin ajatellut, että voin keskittyä koko maanantaipäivän shoppailuun.

Maanantaina oli aivan huikean hieno keli, aurinko paistoi ja oli niin lämmintä, että tällainen peräpohjolan asukki sai kuoria urakalla vaatetta päältä ja tarkeni istuskella ulkona lopulta ihan t-paidassa. Joten vaikka olenkin intohimoinen shoppailija, en sentään niin intohimoinen, että voisin viettää tuollaisena päivänä kaiken ajan sisätiloissa. Niinpä suuntasin ensimmäiseksi aamulla rantabulevardi Promenade des Anglaisille, missä istuskelin hyvän tovin Välimerestä ja auringon lämmöstä nauttien.


Rantakadulta suuntasin ensimmäiseksi Comptoir des Cotonniersin myymälään, mistä olin edellisellä reissulla ostanut kivan mekon ja vyön. Olin nimittäin sovittanut silloin sukkahousuja (kyllä, luitte ihan oikein!) ja ne olivat niin hyvän tuntuiset ja jäivät vaivaamaan, että päätin nyt käydä ostamassa sellaiset. Eli:
Tavoite: Osta sukkahousut.
Miten kävi: Ostin mekon. Ja kahdet sukkahousut.

Comptoir des Cotonniersin mekko.

Tuolla CC:n myymälässä on nimittäin tosi ystävälliset myyjät, jotka kyllä osaavat myymisen taidon eikä menoa tunnu haittaavan, että puhun vain auttavasti ranskaa ja he vain auttavasti englantia. Kun nimittäin kysyin sukkahousuja, myyjä kertoi heti, että mustan lisäksi niitä löytyy monissa kivoissa väreissä, kuten petroolinsinisenä, joka käy kivasti tämän kevään asuihin. Ja hetkeä myöhemmin seisoinkin sitten sovituskopissa päälläni mekko, siihen sointuvat sukkahousut ja superkorkeat korkkarit. Ja voin kertoa, että kokonaisuus näytti kyllä aika hyvältä. Joten hetkeä myöhemmin seisoin kädessäni kassi, jossa olivat tuo mekko ja kahdet sukkahousut. Totuuden nimissä on sanottava, että olisin luultavasti ostanut ne kengätkin, mutta niissä ei juuri sillä hetkellä löytynyt minun kokoani. Kenkiä voi muuten käydä kurkkaamassa täällä.

Seuraavaksi suuntasin Galeries Lafayetteen, missä ajattelin käydä kurkkaamassa Repetton ballerinoja, joita himoitsen edelleen. Niitä en tälläkään kertaa kuitenkaan ostanut, mutta sen sijaan löysin nämä ihanuudet:

Andrén ballerinat.

Ihanat Andrén korallinpunaiset ballerinat kultaisilla soljilla, ja Repettojen jälkeenhän näiden hinta (79 euroa) tuntui tosi edulliselta. ^_^

Kun Lafayetten jälkeen suuntasin vielä Sephoraan, oli minulle kertynyt 1,5 tunnissa ostoskasseja sellainen määrä, että totesin, että parempi suunnata välillä hotellille huilimaan. Näköjään sitä yksin matkustaessa saa shoppailunkin trimmattua sellaiseen tehokkuuteen, ettei siihen todellakaan tarvitse koko päivää kuluttaa. =^.^= Hotellilta suuntasinkin sitten taas rantakadulle istuskelemaan ja rantabulevardille kahville, ja loppupäivän shoppailutkin olivat sitten jo huomattavasti maltillisemmat.

Ekstrapäivänäni keskiviikkona suuntasin jälleen kerran Galeries Lafayetteen, jossa olikin sopivasti paikalliset 3+1-päivät eli sikäläisittäin 3J. Ja koska Ranskassa oltiin, en sitten vaan voinut enää vastustaa valko-sinisten raitojen vetovoimaa, joten mukaan tarttui yksi peruspuuvillaneule ja yksi pitkähihainen trikoopaita:

Breton stripes <3.
Aah, kunhan kevät koittaa kunnolla tänne meillekin, minut voi varmasti bongata tällaisessa paidassa, kapeissa farkuissa ja noissa korallinpunaisissa ballerinoissa. Très chic!

4 kommenttia:

  1. Hieno tuo Comptoiren mekko! Ja muutenkin ihanan tyylikkäitä ja ranskalaisia ostoksia! :)

    Kävin myös kurkkaamassa kengät, ja nehän olisivat sopineet tuohon asuun ihan täydellisesti. Minua nauratti myös tuo ostosjuttu: edes yhteistä kieltä ei ole, ja silti sut saatiin sovituskoppiin täydessä asukokonaisuudessa. Huikeata! :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä nuo ranskalaiset vaan osaavat nämä pukeutumisasiat. Ja tietenkin sitä voi toivoa, että edes pieni hitunen siitä tyylikkyydesta tarttuu mukaan kun siellä vaan viettää tarpeeksi aikaa. :-)

    Minusta tuo Comptoiren myyjien palvelu on aivan ihanaa, ja kaupasta on tullut ihan lempparini Nizzassa. Ensimmäisellä kerralla tuollainen tietty jäyhää suomalaista vähän hämmensi, mutta sittenhän se alkoi tuntua pelkästään mukavalta. Varsinkin kun lopputulos oli todella hyvä. Mietin muuten, pitäisikö tilata vielä nuo kengät tuolta nettikaupasta, ne tosiaan sopivat asuun niin hyvin!

    VastaaPoista
  3. Onko nizzassa victorias secret kauppaa ?:)

    VastaaPoista
  4. Ei valitettavasti taida olla. Minun tietääkseni Victoria's Secretillä on Euroopassa myymälä vain Lontoossa. Lisäksi Amsterdamin lentokentällä Schipholilla on kaksi myymälää, jotka myyvät lähinnä kosmetiikkaa ja asusteita, ja ilmeisesti vastaavanlaisia lentokenttämyymälöitä on myös Tukholman ja Kööpenhaminan lentokentillä. Niin ja googlettelemalla jäljitin myös Varsovasta samantyyppisen myymälän. Toivottavasti niitä tulisi pian muuallekin!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!